اگر علاقه به یادگیری طراحی سایت دارید یا اگر در ابتدای کار هستید باید عبارات و اصطلاحات مهم در طراحی سایت را یاد بگیرید. اگر نیاز به طراحی سایت برای کسب و کارتان دارید یا در آینده نیاز به طراحی سایت خواهید داشت شما نیز بهتر است با این اصطلاحات اندکی آشنا باشید. طراحی وب سایت نیز مانند هر رشته یا کار تخصصی دیگری اصطلاحات مخصوص به خود را دارد. هدف ما در این مقاله نیز بیان مهمترین مفاهیم و اصطلاحات در طراحی سایت برای کاربران عزیز نوپرداز می باشد.
صفحه وب (Web Page)
صفحات وب مجموعه ای از اطلاعات هستند که از طریق بستر اینترنت قابل دسترسی می باشند. این اطلاعات می تواند انواع مختلفی داشته باشد. برای مثال متن و محتوای سایت، عکس، ویدئو، لینک ها و حتی رنگ ها و تصاویری که در طراحی قالب سایت استفاده شده است، همگی از انواع این اطلاعات هستند.
وب سایت (Web site)
وب سایت می تواند شامل یک یا چند صفحه سایت مختلف باشد که همگی تحت یک عنوان و برای یک هدف ساخته شده و در کنار هم قرار گرفته اند و از طریق آدرسی به نام دامنه می توان از اینترنت به صفحات وب سایت دسترسی داشت. این صفحات شامل اطلاعات مختلفی نظیر مطالب و محتوا، تصاویر، تبلیغات و ... هستند.
دامنه (Domain)
دامنه در اصل همان آدرس سایت است که از طریق آن می توان یک سایت را در دنیای اینترنت و در بین هزاران وب سایت پیدا کرد. دامنه دو بخش دارد قسمت نام و قسمت پسوند. در قسمت نام شما می توانید نام سایت یا برند خود را انتخاب کنید. برای پسوند نیز با توجه به نوع سایت خود و اهدافتان از بین پسوندهای مختلف، پسوندی مناسب را می توان انتخاب کرد.
میزبان وب (Host)
میزبان وب فضایی است که با توجه به نیازهایتان توسط شما خریداری می شود. سپس تمامی داده ها در آنجا قرار می گیرد. برای مثال تمامی کدهای سایت و تمامی اطلاعاتی که بعدا در سایت قرار می دهید در اصل در این قسمت بارگذاری می شود.
وب سرور (Web Server)
سرور در واقع نرم افزاری است که روی کامپیوتر میزبان نصب می شود و با توجه به درخواست مرورگرها صفحات وب سایت مورد نظر رو برایشان میفرستد. در اصل سرور کامپیوتری است که سرویس می دهد و در مقابل آن کلاینت کامپیوتری است که خدمات می گیرد.
صفحه ثابت (Static Page)
سایت های ایستا یا ثابت، صفحات ثابتی هستند که نمی توان آن را تغییر داد. در اصل سایت های ثابت سیستم مدیریت محتوا یا پنل مدیریتی ندارند و جز طراح سایت هیچکس نمی تواند در آن تغییراتی را اعمال کند.
صفحه پویا (Dynamic Page)
صفحات پویا صفحات یا سایت هایی هستند که محتوای آنها قابل تغییر و مدیریت است. این نوع سایت ها یک پنل مدیریتی دارند که کار با آن بسیار ساده بوده و نیاز به دانش برنامه نویسی خاصی ندارد. به همین دلیل این نوع سایت ها امروزه بسیار محبوب هستند.
صفحه اصلی (Home Page)
صفحه اصلی اولین صفحه ای است که کاربر با ورود به سایت شما می بیند. این صفحه باید شامل یک اطلاعات جامع و در عین حال خلاصه از اهداف شما در طراحی سایت یا کسب و کار شما باشد. به علاوه صفحه اصلی باید از طریق لینک هایی به صفحات دیگر سایت متصل شود و کاربر را به صفحات دیگر ببرد.
اچ تی ام ال (HTML)
HTML یک زبان طراحی سایت به شمار می رود. و پل ارتباطی بین طراح سایت و مرورگرهاست. این زبان بیشتر برای نمایش انواع محتوا مثل متن، تصاویر، لینک ها و غیره به کار می رود. می توان HTML را جزء مهمترین زبان های طراحی سایت به شمار آورد.
سی اس اس (CSS)
CSS ها قطعه کدهایی هستند که برای طراحی ظاهری سایت به کار می روند. با استفاده از این کدها می توان سایت را به دلخواه قالب بندی کرد یا تغییرات مختلفی در رنگ بندی سایت اعمال کرد. در کل کار CSS اعمال تغییرات گرافیکی در صفحات HTML است.
پی اچ پی (PHP)
PHP یک زبان متن باز است. این زبان تحت وب است و برای توسعه وب سایت ها می توان از آن استفاده کرد. البته از PHP به عنوان یک زبان عمومی نیز می توان استفاده کرد.
جاوا اسکریپت (JS)
اول باید بگوییم جاوا اسکریپت هیچ ربطی به برنامه نویسی جاوا ندارد. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی بسیار قوی برای طراحی سایت در کنار HTML و CSS است. از این زبان در طراحی اکثر قسمت های سایت به خصوص ایجاد محتوای جدید بدون نیاز به بارگذاری کل صفحه، خدمات آنلاین مانند بازی های آنلاین و ... می توان استفاده کرد.
سئو (SEO)
سئو به اصول و روش هایی گفته می شود که باعث کسب رتبه ی بهتر سایت توسط موتورهای جستجو می شود. سئو هم با طراحی درست سایت مرتبط است و هم با تولید محتوای مناسب از هر جهت.
واکنشگرا (Responsive)
اصطلاح واکنشگرا بودن سایت چندی است که بسیار شنیده می شود. در واقع به طراحی سایت مناسب با هر نوع دستگاهی که می توان از طریق آن به سایت دسترسی پیدا کرد طراحی واکنشگرا می گویند. هدف از اینکار متناسب بودن سایت با صفحه نمایشگرهای موبایل ها و تبلت ها می باشد.
کلمه کلیدی (Keyword)
کلمات کلیدی که در سایت استفاده می شوند در واقع بیانگر سایت هستند و یک وب سایت و هدفش را معرفی می کنند. زمانی که یک کاربر کلمه ای را در گوگل جستجو می کنند، گوگل برای ارائه بهترین نتایج از این کلمات کلیدی نیز استفاده می کند.
پیوند (Link)
لینک ها در واقع می توانند صفحات مختلف سایت را به هم متصل کنند. اگر لینک ها صفحات یک سایت را به هم متصل کنند لینک داخلی نام می گیرند. و اگر لینک ها یک سایت را به سایتی دیگر متصل کنند لینک خارجی نام دارند. استفاده ی درست از لینک ها به سئو سایت بسیار کمک خواهد کرد.
هرزنامه (Spam)
محتوای بیهوده و بدون کاربرد. کپی محتوا از سایت های دیگر، استفاده از کلمات کلیدی به دفعات زیاد و ... روش های نادرستی برای بالا بردن رتبه سایت هستند. به این نوع فعالیت ها اسپم می گویند.
0 دیدگاه