10 نکته درباره ریچ ریزالت (rich results) که هر سئو کاری باید بداند

  • توسط امامی
  • 0 دیدگاه
  • سئو
10 نکته درباره ریچ ریزالت (rich results) که هر سئو کاری باید بداند

در تاریخ 19 دسامبر 2017 ریچ ریزالت (rich results) نام های جدیدی را برای همه جستجو های گوگل و بهبود آن ها ایجاد کرد که شامل rich snippets, rich cards و  enriched results می شدند. به عنوان یک بازاریاب، این شرایط احتمالا برای شما جدید نیست. این ها قصد دارند نتایج جستجو را با ترکیب اطلاعات اضافی در قالب تصاویر، ایجاد ستاره ها و غیره تعیین کنند.

در ادامه این مقاله از شرکت طراحی سایت نوپرداز سعی کرده ایم به بررسی اطلاعات بیشتری از ریچ ریزالت (rich results) بپردازیم.

1. داده های ساختار یافته (Structured data) به طور کلی برای به دست آوردن rich results استفاده می شوند

داده های ساخت یافته برای نشانه گذاری صفحه شما کد گذاری می شوند و برای ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و محتوا آن استفاده می شوند. علاوه بر کمک به گوگل در درک مطالب صفحه شما، اطلاعات ساختاری همچنین برای تهیه کردن ریچ ریزالت (rich results) استفاده می شوند.

اگر چه همه داده های ساختار یافته برای rich results استفاده نمی شوند ولی محتوا حاوی اطلاعات با داده های schema.org (معمولا “schema markup” نشانه گذاری اسکما نامیده می شود) مطمئنا شانس شما برای به دست آوردن یک نتیجه بهتر در نتایج موتور جستجو گوگل بهبود می بخشد. برخی از انواع “schema markup” ها، نظیر بازدید ها و دستورالعمل ها، توانایی تولید یک rich result را هنگام اجرای درست آن دارند.

خوشبختانه در صورتی که شما از وردپرس استفاده می کنید، افزونه های فراوانی وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده نمایید.

 ریچ اسنیپت 

در غیر این صورت نیز ابزار های زیادی برای استفاده در این زمینه وجود دارند که می توانید از آن ها نیز استفاده کنید (Structured Data Markup HelperSchema Generator for SEO و Structured Data Testing Tool)

2. گوگل پردازش JSON-LD را برای داده های ساخت یافته ترجیح داده است

گوگل از داده های ساختاری در سه فرمت پشتیبانی می کند: JSON-LD، Microdata و RDFa. با این حال، قالب پیشنهادی آن JSON-LD است. JSON-LD مخفف “jаvascript Object Notation – Linked Data” است و همانطور که ممکن است حدس زده باشید، در فرمت جاوا اسکریپت ارائه شده است. 

این داده ها اساسا، اطلاعاتی را در صفحه شما بدون مزاحمت در مورد آنچه کاربران مشاهده می کنند، توصیف می کند. بنابراین، به جای تلاش برای نشان دادن چیزی به کاربران همزمان با توضیح دادن آن برای گوگل (که می تواند کمی ناسازگار باشد)، JSON-LD اطلاعات را در بخش های خود جدا می کند.

3. هیچ ضمانتی برای rich results وجود ندارد

همانطور که در بالا ذکر شد، استفاده از نشانه گذاری داده های ساخت یافته در صفحات سایت شما اولین قدم اول برای به دست آوردن rich results است اما گوگل ممکن است تصمیم بگیرد که آنها را هنوز برای سایت شما نشان ندهد. دلیل این تغییرات متفاوت است، اما گوگل راهنمایی هایی را برای نبودن ریچ ریزالت (rich results) در داده های ساختار یافته آن را ارائه داده است که در زیر توضیح داده ایم:

  • استفاده از داده های ساختار یافته یک سری ویژگی ها را فرآهم می کند، اما تضمین نمی کند که آن ها حتما وجود داشته باشند. الگوریتم های گوگل نتایج جستجو را بررسی می کنند تا آنچه را که فکر می کند، بهترین تجربه جستجو برای یک کاربر باشد را پیدا کند (بسته به بسیاری از متغیرها، از جمله سابقه جستجو، مکان و نوع دستگاه). در بعضی موارد، ممکن است تعیین کند که یک ویژگی مناسب تر از دیگری است، یا حتی بهتر است که یک لینک آبی ساده باشد.
  • داده های ساختار یافته نماینده اصلی محتوا صفحه سایت نیستند و یا به طور بالقوه گمراه کننده نیز هستند.
  • در صورتی که ابزار های تست قادر به دسترسی به داده های ساختار یافته نباشند، این داده ها نادرست هستند.
  • محتوایی که داده های ساختار یافته به آن ها دسترسی دارند از دید کاربران سایت پنهان است.
  • شما می توانید با مراجعه به این آدرس (general webmaster guidelines) به توضیحات بیشتری درباره داده های ساختار یافته دست یابید.

4. نشانه گذاری ممکن است بر رتبه شما در نتایج گوگل تاثیری نداشته باشد

علاوه بر این موارد، استفاده از نشانه گذاری ها و rich results برای بهتر شدن رتبه سایت شما در گوگل هنوز به درستی ثابت نشده است. اگر چه گوگل پیشنهاد کرده است که ممکن است روزی اطلاعات ساختاری را به عنوان عامل ارزیابی در نظر بگیرد، اما هنوز به آن روز نرسیده ایم. در واقع، مطالعات مختلف نشان داده است (و گوگل تایید کرده است) که هیچ افزایش رتبه ای از داده های ساختار یافته وجود ندارد.

اما بررسی ها نشان داده که استفاده از این داده ها باعث افزایش میزان (CTR) از سریق افزایش کلیک شده و در نتیجه ترافیک ورودی سایت شما را افزایش خواهد داد.

5. گوگل دارای یک ابزار تست rich results جدید است

با اعلام خبر ایجاد واژگان جدید “rich results” در گوگل، ابزار تست آن نیز به طور خاص ایجاد و عرضه شد. این ابزار یک نسخه به روز شده از ابزار قبلی تست داده های ساختار یافته گوگل است و برای تست و تشخیص مشکلات صفحه شما استفاده از آن آسان تر است.

نکات نتایج گوگل 

پشتیبانی گوگل در بلاگ وبمستر می گوید:

“ این ابزار جدید، بازتاب دقیق تر ظاهر صفحات را در جستجو ها فرآهم می کند و شامل دست کاری هایی برای بهبود یافته های داده های ساختار یافته که در محتوا های پویا بارگذاری شده می باشد. تست های دستورالعمل ها، کار ها، فیلم ها و مسیر ها در حال حاضر پشتیبانی می شوند، اما این تنها قدم اول است، ما در حال گسترش در طول زمان هستیم. ”

توجه داشته باشید که این ابزار همچنان در نسخه بتا (از زمان نوشتن این مقاله) است و در حال حاضر تنها از انواع “rich results” که در بالا ذکر شده پشتیبانی می کند. در حال حاضر خطاهای نحو schema.org را نشان نمی دهد.

6. شما می توانید rich results را با استفاده از ابزارهای دیگر نیز بررسی کنید

قطعا ابزار های دیگری به جز گوگل وجود دارند که شما می توانید برای تست ریچ ریزالت (rich results) سایت خود از آن ها استفاده کنید. 

این طبیعی است که شما می خواهید بدانید چه جزئیات و اطلاعاتی را گوگل از سایت شما در نتایج خود نمایش می دهد. یکی از ابزار های مورد علاقه من SEMrush است. با جستجو نام دامنه خود در این ابزار می توانید به آسانی بفهمید که چه قطعه هایی (snippets) و در چه زمانی استفاده شده اند. 

ابزار semrush 

 7. ظاهر شدن rich results ممکن است چندین هفته طول بکشد

قبل از این که rich results های سایت شما ظاهر شود، گوگل باید پس از اعمال نشانه گذاری، سایت را پیمایش و فهرست بندی کند. شما می توانید این وضعیت را در کنسول جستجوی گوگل بررسی کنید. 

کمی انتظار نیاز است و معمولا دو هفته یا بیشتر طول می کشد تا ریچ ریزالت (rich results) در نتایج گوگل ظاهر شود. (البته در صورتی که همه چیز به خوبی پیش رفته باشد.)

نکته مهم: استفاده از Fetch در Googlebot (در کنسول جستجوی گوگل) فرست بندی نشانه گذاری داده های ساختار یافته را سریع تر می کند. من در چندین مورد rich results را در چند ساعت یا کمتر دریافت کردم. 

ابزار گوگل وبمتسر 

8. گوگل می تواند rich results شما را غیر فعال کند

متأسفانه، هرزنامه ها فقط به محتوا و لینک ها محدود نمی شوند. برخی مدیران وب وجود دارند که سعی می کنند سیستم را با نشانه گذاری داده های ساختاری فریبنده بازی دهند. اگر گوگل هرگونه اطلاعات ساختاری هرزنامه را مشاهده کند، می تواند rich results را غیرفعال کند و حتی سایت شما را جریمه یا پنالتی کند.

در نتیجه اطمینان حاصل کنید که اطلاعات خود را با استفاده از دستورالعمل کلی داده های ساختار یافته گوگل، به نحو قابل قبول ارائه می دهید.

9. به لحاظ فنی، داده های ساختار یافته برای نشان دادن rich results لازم نیستند

داده های ساختار یافته (structured data) و “rich results” اغلب دست در دست یکدیگر دارند. اما به نظر می رسد لزوما نیازی به نشانه گذاری داده های ساختار یافته برای رسیدن به نتیجه نیست. 

جان ملودر گوگل اخیرا تأیید کرده است که داده های ساختاری خیلی برای گوگل لازم نیست تا ریچ اسنیپت را در نتایج جستو ها اعمال کند. فقط گاهی اوقات گوگل نیاز به جمع آوری داده های لازم برای تولید ریچ ریزالت (rich results) از مطالب شما دارد.

به طور کلی توصیه می شود که نشانه گذاری داده های ساختاری را به محتوا خود اعمال کنید.

10. کوئری 'site: command' باید نشان دهد که نتایج به درستی اجرا شده است

اگر ریچ ریزالت (rich results) نشان داده نشود، اغلب به علت کیفیت یا مشکل فنی در پیاده سازی است.

به جای تکیه بر ابزار جدید تست گوگل، شما می توانید از site: command روی سایت استفاده کنید که دارای نشانه گذاری داده های ساختار یافته است. اگر rich results برای سایت ظاهر شود، بدان معناست که تنظیم فنی شما صحیح است.

اگر rich results برای کوئری های معمولی نشان داده نشد اما در site: command جواب داد، بدانید که دلیل ممکن است یک مسئله کیفی باشد، نه فنی.

نتیجه گیری

rich results می تواند در نشان دادن معنا دار نتایج جستجو بسیار با ارزش باشد.

نکات بالا به شما کمک می کند تا مطمئن شویداز آن ها به درستی استفاده می کنید و به شما بهترین تصویر را در نمایش آنها در نتایج جستجو نشان می دهد.

برگرفته از سایت searchengineland

 

10 نکته درباره ریچ ریزالت (rich results) که هر سئو کاری باید بداند 4از 5براساس 153 رای

0 دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

15 + 2 =