انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاه ساز از نظر سئو

  • توسط احمدی
  • 14 دیدگاه
  • توسعه فروشگاه اینترنتی
انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاه ساز از نظر سئو

نرم افزار فروشگاه ساز نوپرداز ابزاری مدرن و حرفه ای برای رشد کسب و کار شما در فضای اینترنت. برای مشاهده محصول فروشگاه ساز نوپرداز به بخش محصولات مراجعه نمایید.

در ابتدا باید بدانیم که اصلا چرا سئو برای فروشگاه های اینترنتی اهمیت بالایی دارد؟

در پاسخ باید گفت که حدود 93 درصد از فعالیت های اینترنتی از طریق جستجو شروع می شود. یعنی وقتی کاربران به دنبال محصولات مورد نظر خود هستند از طریق موتور های جستجوگر مانند گوگل سایت شما را پیدا خواهند کرد. شرکت های طراحی سایت باید پلتفرمی را به شما ارائه دهند که فروشگاه اینترنتی شما بتواند توسط موتور های جستجو بهینه سازی شود. با توجه به این که موتور های جستجو به عوامل متعددی مانند UI، سرعت سایت، متا تگ ها و... اهمیت می دهند سعی کنید قالبی را انتخاب نمایید که مناسب باشد. برخی از پلتفرم های ارائه شده توسط شرکت ها فقط ویژگی های پایه ای سئو را دارند. به عنوان مثال فرض کنید شما یک فروشگاه اینترنتی برای فروش لباس های مردانه دارید، یکی از محصولات شما یک ژاکت مخمل کتانی است که به نام "برادلی" نامگذاری شده است و شما محصول را با نام "کت برادلی" در فروشگاه اینترنتی خود لیست می کنید. به دلیل محدودیت های نرم افزار فروشگاه ساز شما، این نام ممکن است به صورت خودکار به عنوان صفحه محصول، URL صفحه و نام محصول در ناوبری سایت شما قرار گیرد، در حالی که مشتریان شما در حال جستجو "ژاکت برادلی" نیستند. آنها به احتمال زیاد قصد جستجو "کت و شلوار مخمل کشی" را داشته اند. هنگام استفاده از اغلب نرم افزار های فروشگاه ساز رایگان، شما این امکان را نخواهید داشت که این مورد را اصلاح نمایید.

متاسفانه بسیاری از صاحبان کسب و کار از این محدودیت ها آگاه نیستند و تا زمانی که مدت زمان قابل توجهی را برای آپلود تصاویر محصول، توضیحات محصول و اطلاعات فروش هدر ندهند به این مورد پی نخواهند برد. ما می خواهیم بدانیم که کدام نرم افزار های فروشگاه ساز برای سئو بهتر است و در ادامه به رتبه بندی این نرم افزار ها پرداخته ایم. در زیر ما به بررسی مهم ترین فاکتور های سئو برای مقایسه آن ها می پردازیم:

  • لینک های ناوبری مستقل
  • عنوان صفحات
  • URL های مستقل
  • استفاده از تگ های متا
  • استفاده از تگ های ALT مستقل
  • تگ های H1 مستقل
  • آدرس های Canonical
  • ایجاد وبلاگ 
  • آیکون های شبکه های اجتماعی 
  • نقشه xml سایت 
  • استفاده از نام دامنه خودتان
  • استفاده از IP خودتان
  • ریدایرکت های 301
  • دسترسی ربات های جستجوگر

 

لینک های ناوبری مستقل

لینک ناوبری

لینک های ناوبری جهت دسته بندی محصولات شما در قسمت منو ناوبری سایت قرار می گیرند. بسیاری از نرم افزار های فروشگاه ساز این لینک های ناوبری را به صورت خودکار و با استفاده از نام های مشابه و دسته بندی ها تولید می کنند. برای بهبود سئو سایت استفاده از پیوند های مستقل پیشنهاد می شود. به عنوان مثال شما نام محصول خود را "موبایل سونی z1" درج می کنید و قطعا نمی خواهید این محصول در منو ناوبری سایت شما قرار بگیرد. امروزه اغلب این نرم افزار های فروشگاه ساز این امکان را به شما می دهند تا منو های ناوبری را به هر چیزی که دوست دارید تغییر دهید.

 

عنوان صفحات

عنوان

عنوان صفحه متنی است که در بخش بالای مرورگر نمایش داده می شود. استفاده از عناوین قوی یکی از مزیت های سئو است که سبب جستجو آن ها توسط موتور های جستجوگر به عنوان کلمات کلیدی می شود. برخی از نرم افزار های فروشگاه ساز این عنوان ها را با استفاده از اسامی مشابه محصولات و دسته بندی محصولات به صورت خودکار تولید می کنند که به نظر ایده آل نخواهد بود. به عنوان مثال فرض کنید شما یک محصول لباس زیر به نام "روبی" داشته باشید. بهتر است نام صفحه به گونه ای باشد که مشتریان بالقوه شما را بیشتر جذب نماید مثلا "لباس بدون آستین - روبی".

 

URL های مستقل

آدرس اینترنتی 

URL ها آدرس صفحه است که در نوار آدرس مرورگر ها نمایش داده می شوند. اگر در این آدرس ها کلمات کلیدی قرار داشته باشد یک مزیت برای سئو سایت محسوب می شود. برخی از نرم افزار های فروشگاه ساز به طور خودکار URL های صفحه را با استفاده از نام های مشابه محصولات و دسته بندی محصولات تولید می کنند. برای سئو بهتر است شما به طور مستقل URL های سایت خود را کنترل نمایید. 

به عنوان مثال ممکن است شما نام یک کت را "Dakota" ذخیره کنید اما مشتریان به دنبال "http://www.YourShop.com/double-breasted-wool-coat-Dakota" باشند.

استفاده از تگ های متا

تگ متا 

تگ متا متنی است که در زیر عنوان فهرست شما در نتایج Google ظاهر می شود و به توصیف صفحه شما می پردازد. هر چند این توصیف ها ممکن است به طور مستقیم تاثیر زیادی برای موتور های جستجو نداشته باشند اما در جذب بازدید کنندگان و افزایش کلیک موثر خواهند بود که این مورد به خودی خود تاثیر زیادی بر سئو سایت شما خواهد داشت. سعی کنید از مطالب استفاده کنید که مرتبط با عنوان صفحه و جستجو بازدید کنندگان باشد در غیر این صورت می تواند به سئو سایت شما آسیب برساند. برخی از نرم افزار های فروشگاه ساز به صورت خودکار اقدام به تولید این مطالب با استفاده از محتویات صفحه شما می کنند که این مورد نیز ایده آل نخواهد بود. 

استفاده از تگ های ALT مستقل

تگ alt تگ آلت برای این به تصاویر اضافه شد تا یک تصویری را که برای ربات ها و موتور های جستجو قابل مشاهده نیستند، توصیف کند. بسیاری از نرم افزار های فروشگاه ساز به طور خوکار نام تگ را به عنوان ALT تصویر در نظر می گیرند که این مورد نیز بهتر است به صورت مستقل و توسط کاربر صورت گیرد. 

تگ های H1 مستقل

تگ h1 

تگ های H1 معمولا عنوان اصلی صفحات وب سایت ها هستند و به شرطی که به آن چه که مردم جستجو می کنند نزدیک باشند، یک مزیت قوی سئو محسوب می شوند. مثلا اگر محصولی تحت عنوان "موبایل سونی Z1" دارید بهتر است کلمات کلیدی آن را طوری در عنوان خود قرار دهید که بیشتر توسط مردم جستجو می شود.

آدرس های Canonical

canonical 

آدرس Canonical آدرس اصلی یک صفحه است که ممکن است در بیش از یک مکان یافت شود. بعنوان مثال به دو آدرس زیر توجه کنید:
www.OnlineStore.com/shop/Toys/childrens-garden-swing
و همچنین: www.OnlineStore.com/shop/HomeandGarden/childrens-garden-swing 

موتورهای جستجو مانند Google این آدرس ها را به عنوان دو صفحه جداگانه، هر دو با محتوای یکسان مشاهده می کنند. در این صورت به دلیل این که گوگل اصلا محتوا های تکراری را دوست ندارد، امکان جریمه وب سایت شما زیاد می شود. برای جلوگیری از این مشکل، گوگل تگ "REL CANONICAL" را فراهم آورد که به شما اجازه می دهد مشخص کنید کدام نشانی اینترنتی باید به عنوان نسخه ترجیحی صفحه محسوب شود و از این طریق مانع از هر گونه مسائل محتوای تکراری شوید. بیشتر نرم افزا های فروشگاه ساز امکان استفاده از آدرس های canonical را در اختیار کاربران قرار می دهند اما مشکلات اغلب زمانی به وجود می آید که شما قصد ایجاد تغییرات در برخی فایل ها را داشته باشید. به عنوان مثال، Shopify دارای دستورالعمل هایی برای دسترسی به فایل تم طرح بندی و اضافه کردن برخی کد ها به بخش آدرس های canonical می باشد.

ایجاد وبلاگ 

وبلاگ 

با صرف نظر کردن از صفحات وب سایت شما که توسط موتور های جستجو ایندکس می شوند، مهم ترین عاملی که بر نمایش صفحات وب سایت شما توسط موتور های جستجو تاثیر می گذارند، تعداد و کیفیت لینک هایی است که به سایت شما اشاره دارد. هنگامی که شما شروع به ساخت محتوا های با کیفیت و مناسب در قسمت وبلاگ سایت خود کنید، بازدید کنندگان و مشتریان بیشتری را جذب خواهید کرد و به تبع آن وب سایت شما لینک های با کیفیتی را نیز به دست می آورد. 

متاسفانه برخی از نرم افزار های فروشگاه ساز وبلاگ را به عنوان یک ویژگی اضافی در نظر می گیرند و شما مجبور می شوید که برای استفاده از آن هزینه های اضافی را پرداخت نمایید. 

آیکون های شبکه های اجتماعی 

شبکه اجتماعی 

آیکون های شبکه های اجتماعی به بازدیدکنندگان شما اجازه می دهند تا سایت، محصولات و پست های وبلاگ شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند. برخی از نرم افزار های فروشگاه ساز این امکانات را رایگان در اختیار کاربران خود قرار نمی دهند و بابت استفاده از این آیکون ها هزینه های اضافی دریافت می کنند.

نقشه xml سایت

نقشه سایت 

نقشه سایت به موتور های جستجو کمک می کنند تا محتوای وب سایت شما را به درستی بررسی و فهرست کنند. 
توجه داشته باشید که Sitemap XML از یک Sitemap HTML متفاوت است.  ایجاد این صفحات به صورت دستی امکان پذیر نیست و نرم افزار های فروشگاه ساز باید بتوانند آن را به طور خودکار ایجاد کنند. قبلا برخی نرم افزار های فروشگاه ساز این ابزار را به کاربران خود می فروختند اما خبر خوب این است که الان شما می توانید نقشه سایت XML خود را به Google از طریق ماژول Google Webmaster Tools ارسال نمایید.

استفاده از نام دامنه خودتان

نام دامنه یک نام منحصر به فرد است که وب سایت شما در اینترنت با آن نام یافت می شود. نام دامنه شما معمولا با نام کسب و کار شما مشابه است مانند asos.com . نام دامنه بدون شک یکی از مهمترین عوامل در هنگام ایجاد یک فروشگاه آنلاین است. در حالی که اغلب نرم افزار های فروشگاه ساز اجازه استفاده از نام دامنه خودتان می دهند اما برخی از آن ها این اجازه را با پرداخت هزینه خواهند داد در غیر این صورت شما باید از زیر دامنه های مربوط به سایت آن ها استفاده کنید. مثلا شرکت moonfruit به شما زیر دامنه www.yourbusinessname.moonfruit.com برای استفاده می دهد و این کار نه تنها باعث کاهش اعتبار شما می شود بلکه هر لینکی ورودی به سایت شما به معنای یک لینک مفید برای سایت اصلی خواهد بود.

استفاده از IP خودتان

یک آدرس IP یک شماره منحصر به فرد است که محل وب سایت شما را در اینترنت نشان می دهد. برای مثال می توان به وب سایت آمازون از طریق نام دامنه Amazon.com یا از طریق آدرس IP آن در 72.21.215.232 دسترسی داشت. ولی اغلب مردم ترجیح می دهند از نام های ساده تر به جای اعداد IP استفاده کنند، زیرا که یادآوری آن ها نیز ساده تر خواهد بود. بیشتر نرم افزار های فروشگاه ساز،  فروشگاه های اینترنتی شما را با آدرس IP خودتان ارائه نمی دهند.

ریدایرکت های 301

ریدایرکت 301، فرمانی است که برای هدایت موتور های جستجو از یک آدرس اینترنتی به آدرس دیگری استفاده می شوند. استفاده از آن معمولا هنگامی است که یک محصول در دسترس نیست یا از لیست محصولات حذف شده است. وقتی کسی تلاش می کند تا به نشانی اینترنتی گم شده دسترسی پیدا کند، یک خطای 404 صفحه ناخواسته ناخواسته ایجاد می شود که این مورد می تواند یک امتیاز منفی برای سایت شما ترقی شود. پس بهتر است همیشه چنین صفحاتی را هدایت کنید. اغلب نرم افزار های فروشگاه ساز این امکانات را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهند اما برخی از آن ها این ویژگی را در ازای پرداخت هزینه به شما ارائه خواهند داد. 

دسترسی ربات های جستجوگر

ربات های جستجوگر 

یک فایل robotx.txt یک فایل واقع در وب سرور شما است که به موتور جستجو اطلاع می دهد که کدام صفحات یا بخش های وب سایت شما باید یا نباید بررسی شود. هر چقدر قدرت دامنه سایت شما بیشتر باشد وب سایت شما بیشتر توسط موتور های جستجو بررسی خواهد شد. اکثر نرم افزار های فروشگاه ساز به طور خودکار یک فایل robots.txt بر اساس مجموعه ای از مفروضات استاندارد ایجاد می کنند.

برترین نرم افزار فروشگاه ساز کدام است؟

امتیازاتی که نرم افزار های فروشگاه ساز در زمینه سئو کسب کرده اند: 

Platform Name Logo SEO Score
Shopify 98
WooCommerce 97
3DCart 95
Magento 95
BigCommerce 91
SquareSpace 91
Volusion 88
Weebly 75
Wix 75
GoDaddy 60
MoonFruit 51
PrestaShop 40
BigCartel 30
1&1 20
ZenCart 15
osCommerce 15

نتیجه نشان می دهد که Shopify و WooCommerce بهترین نرم افزار های فروشگاه ساز در زمینه سئو هستند. 

ترجمه از سایت: ecommerce-platforms

منبع مرتبط: طراحی فروشگاه اینترنتی نوپرداز

انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاه ساز از نظر سئو 4از 5براساس 1610 رای

14 دیدگاه

  • عیسی

    با سلام و خسته نباشید اگر ممکنه نرم افزار فروشگاه ساز شرکت خودتون رو هم در سایت قرار بدهید یا حداقل نسخه دمو را قرار دهید. موفق باشید

  • علی کریمی

    عنوان صفحات بخش اصلی می باشد،ممنون از مقاله ی خوبتون.

  • فرمانی

    انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاه ساز از نظر سئو،خیلی جالب بود آشنانبودم با این قسمت،ممنون ازتون بابت ارائه این مقاله ی خوب...

  • خدادی

    شبکه های اجتماعی،کمک زیادی به بازدیدکنندگان میکنه..

  • حمید

    ممنون بابت مطلب مفید تون من قصد استفاده از فروشگاه ساز پوپش https://poopesh.com/page/e-commerce رو داشتم به خاطر داشتن سیستم تخفیف دهی پیشرفته – اپلیکیشن اندوید و .. و همچنین پشتیباتی شرکتی ولی هنوز مردد هستم تا انجای که من تحقیق کردم فروشگاه ساز های اپن

  • همایون

    فروشگاه اینترنتی شاپیفای از نظر من عالیه ولی نمیدونم توی ایران چرا زیاد ازش استفاده نمیکنند.

  • فرزاد

    سلام ممنونم بابت مقاله خوبتون به نظر من ورد پرس و ووکامرس از همشون بهترن البته با بقیشونم کار نکردم هنوز

  • محمدطاها

    Shopify نرم افزار فروشگاه ساز بهتریه بر حسب نتایج

  • نعیمی

    ااا فروشگاه های اینترنتی هم واسه خودشون تکنیک سئو دارن

  • Javad

    من اصلا چیزی راجع به سئو برای فروشگاه های اینترنتی نمیدونستم. ممنون از مطلبتون واقعا مفید بود

  • احمدی

    من از شاپیفای استفاده کردم واقعا بی نظیره

  • علی رضا

    من که فکر می کنم ووکامرس از همه فروشگاه ها بهتر باشه

  • ali

    ممنون از مطلب خوبتون و به نظرم برای فروشگاه های اینترنتی ووکامرس از همشون بهتره

  • ali_developer

    جوملا عضو برترین های فروشگاه ساز نیست؟؟

    • کاظمی زاده

      سلام. دوست عزیز جوملا هم یکی از فروشگاه ساز ها هست. اما اینها لیستی از برترین ها هستند

دیدگاه خود را ارسال کنید

1 + 12 =