معرفی انواع کسب و کار و نکاتی برای انتخاب بهترین گزینه

  • توسط امیر جعفری
  • 0 دیدگاه
  • کسب و کار
معرفی انواع کسب و کار و نکاتی برای انتخاب بهترین گزینه

امروزه دنیای کسب و کارها بسیار متنوع شده است و هر کسی با توجه به شرایط، سرمایه، تخصص یا حتی علاقه اش می تواند مسیر متفاوتی را برای درآمدزایی انتخاب کند. بعضی ها با راه اندازی یک مغازه ساده وارد بازار می شوند، بعضی دیگر از طریق اینترنت خدمات ارائه می دهند، و عده ای هم با ساخت یک محصول، آن را به دست مصرف کننده می رسانند. اینکه چه نوع کسب و کاری را انتخاب کنیم، بستگی زیادی به شناخت انواع مدل های موجود دارد.

در این مقاله سعی کرده ام با زبانی ساده و خودمانی، انواع مختلف کسب و کارها را معرفی کنم؛ از خدماتی ها گرفته تا تولیدی ها، از عمده فروش ها تا خرده فروش ها، و حتی کسب و کارهای شخصی یا خانگی که این روزها در شبکه های اجتماعی رشد چشم گیری داشته اند. اگر قصد دارید وارد دنیای کسب و کار شوید یا فقط کنجکاوید بدانید چه فرصت هایی وجود دارد، این مقاله برای شماست.

آیا مدل کسب و کار خود را طراحی کرده اید و اصلا می دانید بیزینس مدل چیست؟ اگر نه این مقاله را بخوانید: مدل کسب و کار یا بیزینس مدل چیست + معرفی بهترین بیزینس مدل

1. کسب و کارهای خدماتی

کسب و کارهای خدماتی 

اولین نوع کسب و کاری که در این مقاله می خواهیم معرفی کنیم، کسب و کار خدماتی است. این نوع کسب و کارها در ازای ارائه یک خدمت پول دریافت می کنند. در واقع کسب و کارهای خدماتی چیز قابل لمسی ارائه نمی دهند که شما بعد از پرداخت پول بتوانید آن را با خود به خانه ببرید، این کسب و کارها با استفاده از دانش و مهارتی که دارند به شما کمک می کنند. مثلا یک وب سایت خدمات سئو، کاری می کند که وب سایت شما در نتایج جستجو رتبه برتر را بدست بیاورد و یا تعمیرکار ماشین با تعمیر ترمز ماشین جان شما را در جاده می خرد. شما نمی توانید این تخصص تعمیرکار را بخرید، شما فقط می توانید در ازای تعمیر ماشین خود به او مبلغی پرداخت کنید. کسب و کارهای خیلی زیادی این گونه هستند، مانند (مشاورها، پزشک ها، قالیشویی، تعمیرکار ماشین و وسایل الکترونیکی، وکیل و ...) فکر می کنم این مثال ها کافی باشد، چون اگر بخواهم تمام کسب و کارهای این حیطه را مثال بزنم تا ابد طول خواهد کشید. 

2. تولیدی ها

تولیدی ها 

نوع دوم کسب و کارها، تولیدی ها هستند. این نوع کسب و کارها محصولی را تولید می کنند و آن را به فروش می رسانند. مانند کارخانه ها، تولیدی لباس، کیف، کفش و مبل و ... این کسب و کارها با خرید مواد اولیه و داشتن یک سری تجهیزات و افراد متخصص، محصولی را تولید و به بازار عرضه می کنند. تولیدی ها در اکثر مواقع قیمت پایینی دارند و برای کسب و کارهای عمده فروش که در ادامه معرفی می کنم یک فرصت محسوب می شوند. چرا گفتم فرصت؟ چون تولیدی ها خرده فروشی نمی کنند و فقط کسانی که به دنبال خرید عمده هستند، یعنی عمده فروش ها می توانند خرید کنند.

3. عمده فروش ها

عمده فروش ها 

نوبت به عمده فروش ها رسید. این نوع کسب و کارها با خرید از تولیدی ها و کارخانه ها و فروش محصول به خرده فروش ها نان شب خود را درمیاورند. این نوع کسب و کارها با داشتن سرمایه زیاد می توانند از تولیدی ها به تعداد بالا خرید کنند و بعد در اندازه های کوچک تر به خرده فروش ها بصورت عمده محصول را بفروشند. مثلا یک عمده فروش از تولیدی 20 هزار لباس خریداری می کند و بعد به خرده فروش 1000 تا از آن ها را میفروشد. در این نوع کسب و کار هر دو طرف سود می کنند، چون خرده فروش پول خرید 20 هزار تا ندارد و می تواند با خرید از عمده فروش به کاسبی مشغول شود.

4. خرده فروش ها

خرده فروش ها 

تا اینجا نام خرده فروش ها را زیاد شنیدید و حالا می خواهیم بگوییم این مدل کسب و کارها چگونه هستند. خرده فروش ها از عمده فروش ها محصول را می خرند و بعد بصورت تک یا تعداد پایین که اصطلاحا می گویند "خرده فروشی" کسب درآمد می کنند. اکثر کسب و کارهایی که در سطح شهر و کشور می بینید، خرده فروشی هستند. تمام مغازه ها و حتی خیلی از وب سایت ها و پیج های اینستاگرام همه خرده فروش به حساب می آیند. پس شما قطعا یا خرده فروش هستید، یا در دوست و آشنا و فامیل خرده فروش دارید.

5. کسب و کارهای شخصی

کسب و کارهای شخصی 

کسب و کارهای شخصی که امروزه در فضای مجازی خیلی افزایش یافته اند را قطعا دیده اید. این مدل کسب و کارها یک شخص به عنوان برند کسب و کار در بین مردم شناخته می شود و بدون وجود او کسب و کار معنایی ندارد. مانند بلاگرهای اینستاگرام، مدرس هایی که دوره آموزشی می فروشند و... این مدل کسب و کارها به دلیل اینکه سرمایه کمتری برای شروع نیاز دارند، تعدادشان روز به روز درحال افزایش است. پس اگر این مقاله را 5 سال بعد می خوانید احتمالا من هم کسب و کار شخصی خواهم داشت نه بخاطر علاقه ام به کسب و کار بلکه بخاطر نداشتن سرمایه.

6. کسب و کارهای مبتنی بر اشتراک

کسب و کارهای مبتنی بر اشتراک 

این نوع کسب و کارها در ازای ارائه خدمات، ابزار یا محصول از شما اشتراک دریافت می کنند. به طور مثال هوش مصنوعی ها که عموما یک بسته رایگان دارند و یک بسته پولی که در بسته ای پولی امکانات بالاتری ارائه می دهند و در ازای آن پول دریافت می کنند. یا سرویس های پخش موزیک مانند اسپاتیفای در ازای دریافت پول به شما اجازه ی گوش دادن به آهنگ ها را می دهند. هزاران مدل از این کسب و کارها وجود دارد که عموما استراتژی آن ها ارائه یک بسته رایگان با محدودیت و فروش یک بسته ای بدون محدودیت است. البته استئنا هم وجود دارد مثلا وب سایت فیلیمو بسته رایگان ندارد و کلا پولی است.

7. کسب و کارهای خانگی

کسب و کارهای خانگی 

کسب و کارهای خانگی با تولید یک محصول در خانه و فروش آن کسب درآمد می کنند. به طور مثال تهیه غذاهایی خانگی با درست کردن غذا و ارسال آن با پیک کسب درآمد می کنند. البته برخی از مشتریان حضوری میروند و غذا را دریافت میکنند. این مد کسب و کارها فقط به غذا خلاصه نمی شوند، بلکه گاهی محصولات دست دوزی مانند لیف حمام و اسکاج ظرفشویی هم درست می کنند. این مدل کسب و کارها به دلیل اینکه هزینه اجازه مغازه نمی دهند و در خانه خود کسب درآمد می کنند، بسیار محبوب هستند.

نرم افزار نوبت دهی نوپرداز: راهکاری حرفه ای برای مدیریت کسب وکارهای خدماتی

کسب وکارهای خدماتی به دلیل نیاز به مدیریت دقیق زمان و منابع، نیازمند سیستم های هوشمند و کارآمد برای افزایش بهره وری هستند. نرم افزار نوبت دهی نوپرداز با امکانات پیشرفته خود، به شما این امکان را می دهد که فرآیند نوبت دهی را به ساده ترین و سریع ترین شکل ممکن انجام دهید.

این نرم افزار، با نسخه های وب و اپلیکیشن های موبایل (اندروید و iOS)، به کسب وکارهای خدماتی کمک می کند تا نوبت های حضوری و آنلاین را به طور مؤثر مدیریت کرده و از مشکلاتی مانند ناهماهنگی و اتلاف وقت جلوگیری کنند. با ویژگی هایی مانند دریافت نوبت سریع، مدیریت تقویم، مسیریابی دقیق، ارتباط با سیستم های پرداخت آنلاین و ارسال پیامک تأیید نوبت، نوپرداز تجربه ای حرفه ای و کاربرپسند برای شما و مشتریانتان فراهم می آورد.

اگر شما هم جزو کسب وکارهای خدماتی هستید و به دنبال راه حلی برای بهبود فرآیند نوبت دهی و افزایش رضایت مشتریان خود هستید، نرم افزار نوبت دهی نوپرداز می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. همین امروز با ما تماس بگیرید و از امکانات ویژه این نرم افزار بهره مند شوید.

در نهایت، کدام مدل کسب و کار مناسب شما است؟

همان طور که در این مقاله دیدیم، انواع مختلفی از کسب وکار وجود دارد که هر یک با ویژگی ها، مزایا و چالش های خاص خود همراه هستند. برخی از افراد با ارائه خدمات و مهارت های تخصصی وارد بازار می شوند، برخی دیگر با راه اندازی تولیدی ها به خلق محصول می پردازند، و عده ای با فعالیت در حوزه فروش، چه به صورت عمده و چه خرده، مسیر خود را انتخاب می کنند. همچنین مدل های جدیدتری مانند کسب وکارهای شخصی، خانگی یا مبتنی بر اشتراک نیز در سال های اخیر رشد چشم گیری داشته اند.

انتخاب مسیر مناسب بستگی به عوامل مختلفی مانند میزان سرمایه، سطح مهارت، شرایط زندگی و حتی علاقه شخصی دارد. بنابراین قبل از ورود به دنیای کسب وکار، لازم است شناخت کافی از انواع مدل های موجود داشته باشید تا تصمیمی آگاهانه و مطابق با شرایط خود بگیرید. امیدواریم این مقاله توانسته باشد دید روشنی در این زمینه به شما بدهد.

معرفی انواع کسب و کار و نکاتی برای انتخاب بهترین گزینه 0از 5براساس 0 رای

0 دیدگاه

دیدگاه خود را ارسال کنید

4 + 3 =