برترین زبان های برنامه نویسی طراحی و توسعه وب سایت

  • توسط صادقی
  • 10 دیدگاه
  • آموزش ها
برترین زبان های برنامه نویسی طراحی و توسعه وب سایت

با افزایش محبوبیت و پیشرفت تکنولوژی، طراحی وب سایت کاربردی و جذاب برای هر کسب و کاری ضروری به نظر می رسد. فرآیندی که از آن طریق یک وب سایت مناسب، اپلیکیشن های موبایل یا سیستم های مشابه ایجاد می شوند، به عنوان توسعه وب سایت شناخته می شوند. یکی از جنبه های کامل تر توسعه وب سایت، برنامه نویسی وب است که به کمک زبان های برنامه نویسی به دست می آید. زبان های توسعه وب سایت، پلتفرم هایی هستند که دستور العمل ها و اقدامات برای ارتباط با یک ماشین را ایجاد می کنند. در این مقاله ما بیشتر به 1) توسعه وب و زبان های برنامه نویسی و همچنین 2) بررسی محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در دنیا خواهیم پرداخت. 

طراحی وب سایت 

توسعه وب سایت: مقدمه

توسعه وب یک اصطلاح است که برای اشاره به روند طراحی یک وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد، چه یک صفحه وب سایت ساده باشد و چه یک سامانه شامل صفحاتی پیچیده باشد. توسعه وب سایت برخی اقدامات مانند طراحی وب، ایجاد محتوا، برنامه نویسی، وظایف امنیتی شبکه و همچنین اسکریپت سمت سرور و غیره را شامل می شود. به منظور دنبال کردن توسعه وب سایت به عنوان یک حرفه، یکی از مهم ترین چیزهایی که باید در نظر بگیرید، داشتن مهارت در زبان های برنامه نویسی است.

زبان برنامه نویسی چیست؟
یک زبان برنامه نویسی برای کنترل عمل کردهای یک ماشین استفاده می شود. یک زبان برنامه نویسی به گونه ای طراحی شده است که از طریق دستورالعمل های آن بتوان با یک سیستم کامپیوتری ارتباط برقرار نمود. از زمان اختراع کامپیوترها، هزاران زبان برنامه نویسی ایجاد شده است و هر ساله نیز بر تعداد آن ها افزوده می گردد.

یک زبان برنامه نویسی به طور کلی به دو جزء تقسیم می شود که شامل معنا شناسی و نحو است. نحو یا همان سینتکس (syntax) به معنی نگارش و قرار گیری کلمات به صورت درست در نوشته ها می باشد. Sematics یا معنا شناسی در واقع مفهومی است که به ساختار های نحوی زبان می دهیم. مثلا جمله "علی به مدرسه رفت" از نظر نگارشی درست است و قواعد هم به درستی رعایت شده است ولی جمله "علی رفت به مدرسه" اشکال نحوی یا Syntax دارد چون در زبان فارسی محل قرار گرفتن فعل در آخر جمله است.

ویژگی های یک زبان برنامه نویسی

در زیر سه ویژگی اصلی زبان های برنامه نویسی که شما باید بدانید توضیح داده ایم:

  • انتزاع (Abstractions): اکثر زبان های برنامه نویسی دارای قوانین خاصی هستند که به ما کمک می کنند ساختار داده ها را تعریف یا علامت گذاری کنیم و همچنین نحوه اجرای دستورات را کنترل کنیم. این قوانین به صورت انتزاعی به کار رفته است. اصل انتزاع در بعضی موارد به عنوان توصیه هایی است که به یک برنامه نویس وب داده شده، تا بتواند به درستی از انتزاع ها استفاده نماید.
  • تابع و هدف (Function and target): هنگام استفاده از یک زبان برنامه نویسی، علاوه بر انجام کد نویسی خود شما به ابزار هایی نیاز دارید که از طریق آن ها سیستم کامپیوتری بتواند الگوریتم ها را کنترل کند و محاسبات را انجام دهد. کامپیوتر همچنین کنترل دستگاه های خارجی مرتبط با آن مانند چاپگر، روبات و غیره را در اختیار دارد. بنابراین تعریف کامل زبان برنامه نویسی شامل یک توضیح یا یک دستگاه یا پردازنده ای است که برای آن زبان ایده آل شده است. این یکی از دلایلی است که چرا زبان های برنامه نویسی با زبان های انسانی تعامل متفاوت هستند!
  • قدرت بیان (Expressive power): زبان های برنامه نویسی اغلب بر اساس محاسباتی که توانایی انجام آن ها را دارند دسته بندی می شوند. این قدرت بیان یکی دیگر از ویژگی های زبان های برنامه نویسی است که از اهمیت بالایی برخوردار است.

عواملی که در انتخاب یک زبان برنامه نویسی باید به آن ها توجه کرد

از آن جایی که انواع مختلفی از زبان های برنامه نویسی وجود دارند، انتخاب یک زبان مناسب و یا ترک کردن یک زبان دیگر برای توسعه دهندگان کار آسانی نخواهد بود. در زیر فاکتور های خاصی را برای تصمیم گیری در این زمینه شرح داده ایم:

  • پلتفرم هدف: اولین چیزی که باید به آن توجه کنید این است که برنامه شما در کجا اجرا خواهد شد. زبان های برنامه نویسی قادر نیستند که در هر سیستم عاملی اجرا شوند. مثلا یک برنامه نوشته شده توسط زبان C برای اجرا بر روی ویندوز و سیستم های مبتنی بر لینوکس به کامپایلر  نیاز خواهد داشت. 
  • کارایی: کامپایلرهایی که با زبان مورد نظرتان مناسب هستند، باید کارآمد باشند، تا زبان سریع اجرا شود.
  • انعطاف پذیری و عملکرد: زبان انتخابی شما باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا بتوانید برنامه ها یا ویژگی های بیشتری را در آن اضافه کنید. همچنین عملکرد کلی آن باید به تناسب و میل شما باشد.
  • دسترسی به کتابخانه ها: باید یک کتابخانه ای وجود داشته باشد که قادر به حل مشکلات برنامه نویسی شما باشد.
  • اندازه پروژه: دو نوع برنامه نویسی وجود دارد: بزرگ و کوچک. شما باید یک زبان را انتخاب کنید که می توان پروژه را با آن پیاده سازی نمود و برای اندازه پروژه مناسب باشد.
  • بیان و زمان تولید:  اطمینان حاصل کنید که زبان بسیار خوانا و واضحی را انتخاب می کنید و زمان تولید برنامه ها و یا کد ها برای شما خیلی نامناسب نباشد.
  • پشتیبانی از ابزار: سعی کنید از زبانی استفاده کنید که ابزار ها و روش های مختلفی را برای کنترل و پیاده سازی پروژه ارائه می دهند.

محبوب ترین زبان های برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی 

جهان زبان های برنامه نویسی بسیار گسترده و شناخته شده است ولی یادگیری هر یک از این زبان های برنامه نویسی نه عملی است و نه امکان پذیر خواهد بود. اگر شما یک توسعه دهنده هستید که علاقمند به یادگیری مفاهیم مفید و محبوب هستید، ابتدا باید بدانید که این هزاران زبان برای یادگیری کدام اند؟ فهرست 15 زبان برنامه نویسی برتر در سال جاری به ترتیب در زیر آورده شده است و مشخص است که جاوا اسکریپت محبوب ترین آن ها می باشد:

  1. jаvascript
  2. Java
  3. Python
  4. CSS
  5. PHP
  6. Ruby
  7. C++
  8. C
  9. Shell
  10. C#
  11. Objective C
  12. R
  13. VimL
  14. Go
  15. Perl

حال به بررسی جزئیات بیشتری درباره برترین زبان های برنامه نویسی می پردازیم:

جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یکی از محبوب ترین و پویا ترین زبان های برنامه نویسی برای طراحی وب سایت است. این زبان قادر به دستیابی به چندین چیز است، از جمله کنترل مرورگر، ویرایش محتوا در یک سند نمایش داده شده، اجازه دادن به اسکریپت های سمت سرویس گیرنده برای برقراری ارتباط با کاربران و همچنین ارتباطات غیر همزمان. جاوا اسکریپت به طور گسترده و موثر در ایجاد برنامه های کاربردی دسکتاپ و همچنین برای توسعه بازی ها استفاده می شود. 

یکی از بهترین چیزهایی که در مورد جاوا اسکریپت برای شما به عنوان یک توسعه دهنده یا صاحب وب سایت وجود دارد، این است که جاوا اسکریپت یکی از چند زبان برنامه نویسی است که توسط همه مرورگرهای بزرگ بدون نیاز به کامپایلرها یا افزونه ها پذیرفته شده و پشتیبانی می شود. همچنین می تواند در سیستم عامل هایی که مبتنی بر وب نیستند، مانند ویدجت دسکتاپ کار کند. همچنین جاوا اسکریپت از سبک های برنامه نویسی تابعی (functional) و شی گرا (object-oriented) پشتیبانی می کند.

جاوا

جاوا یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی بسیار محبوب و گسترده است که می توانید از آن برای توسعه وب سایت ها استفاده نمایید. این زبان شی گرا، مبتنی بر کلاس ها و سنکرون است که توسط Sun Microsystems در دهه 1990 توسعه داده شد. از آن به بعد، زبان جاوا بیشترین زبان مورد استفاده است که همچنین به عنوان یک پلتفرم استاندارد برای شرکت ها و چندین توسعه دهنده موبایل و بازی در سراسر جهان کار می کند. برنامه طراحی شده توسط جاوا در سراسر انواع مختلف سیستم عامل ها کار می کند. این بدان معنی است که اگر یک برنامه در سیستم عامل Mac نوشته شده باشد، می تواند بر روی سیستم عامل های مبتنی بر ویندوز نیز اجرا شود.

هر زبان با مأموریت و هدف مشخصی ایجاد می شود. در زیر پنج اصل عمده یا اهداف ذکر شده در هنگام ایجاد زبان جاوا در نظر گرفته شده است:

  • این زبان باید یک زبان برنامه نویسی امن و قوی باشد
  • این زبان باید یک زبان شی گرا و ساده باشد.
  • این زبان باید قادر به اجرا با کارایی بالا باشد.
  • این زبان باید به صورت چند نخی، پویا و تفسیر شده باشد.
  • این باید قابل انتقال و معماری بی طرف (architecture-neutral) باشد. (جاوا برای پشتیبانی از برنامه های کاربردی در شبکه طراحی شده است. به طور کلی، شبکه ها از انواع مختلفی از سیستم های مختلف با معماری CPU و سیستم عامل تشکیل می شوند. برای فعال کردن یک برنامه جاوا برای اجرا در هر نقطه از شبکه، کامپایلر یک قالب پرونده شئ معماری را تولید می کند، کد کامپایل شده در بسیاری از پردازنده ها قابل اجرا است. تولید نرم افزاری که روی تمام سیستم عامل ها اجرا می شود تقریبا غیرممکن است. با جاوا، همان نسخه از برنامه در تمام سیستم عامل ها و پلتفرم ها اجرا می شود.)

پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی بسیار کاربردی و جامع است که در طبیعت پویا است. پویایی در طبیعت به این معنی است که شما به عنوان یک توسعه دهنده می توانید بدون نیاز به یک کامپایلر کدهای خود را بنویسید و آن را اجرا کنید. طراحی این زبان به گونه ای است که از خوانایی کد پشتیبانی می کند، به این معنی که نحو یا سینتکس آن به گونه ای است که تنها چند خط کد برای بیان یک نکته یا یک مفهوم لازم است. این سطح خوانایی کد در مورد جاوا و ++C و غیره نیز امکان پذیر است. هدف از توسعه دهندگان این زبان آن بود که از آن لذت ببریم!

پایتون یک زبان سطح بالا و پیشرفته است که یادگیری و درک آن برای مبتدیان آسان خواهد بود. برخی از برنامه هایی که توسط پایتون طراحی شده اند Rdio، Instagram و Pinterest هستند. علاوه بر این، برخی از پلتفرم های دیگر که توسط پایتون پشتیبانی می شوند، جانگو، گوگل، ناسا و یاهو و غیره هستند. برخی از ویژگی های دیگر این زبان عبارتند از: مدیریت خودکار حافظه، کتابخانه بزرگ، سیستم پویا و حمایت از بسیاری از پارادایم ها.

ترجمه از سایت cleverism

برترین زبان های برنامه نویسی طراحی و توسعه وب سایت 4از 5براساس 1537 رای

10 دیدگاه

  • صبوری

    سلام زبان گو هم خیلی خوبه که جدیدا گوگل ازش پشتیبانی کرده و طرفدارای زیادی هم پیدا کرده.

  • مهدیون

    مقالتون عالی بود چون راهنمایی خوبی در زمینه زبان های طراحی وب سایت داشتین.

  • معصومه

    زبان jаvascript خیلی راحت هست و میتوان از این زبان استفاده زیادی کرد..

  • علی4

    خیلی خوب در مورد بهترین زبان برنامه نویسی کمک کردین،خداقوت..

  • farshid

    ویژگی های یک زبان برنامه نویسی،سه ویژگی اصلی که بیان کردین خیلی خوب بود،ممنونم..

  • Ali22

    برترین زبان های برنامه نویسی طراحی و توسعه وب سایت،جاوااسکریپت بهترین زبان برنامه نویسی هست...

  • الهام

    جاوا اسکریپت واقعا حرف نداره و به نظر من خیلی کار کردن باهاش باحاله مخصوصا توی زمینه طراحی سایت

  • میترا شکری

    پایتون خیلی زبان قوی هستش

  • R.allahyari

    مطالب خوبی بود مخصوصا ۱۵ زبان برنامه نویسی برتر

  • علی

    جاوا زبان برنامه نویسی قوی هست ولی محیط اکلیپس به نظرم یه کم خنگه

دیدگاه خود را ارسال کنید

7 + 12 =